top of page

'AIN'T NO STOPPIN' US NOW'

McFadden & Whitehead

Uitgenodigd door het management van Schloss Basthorst in Crivitz (Noord-Duitsland) richtte Lex van Wel in 2014, samen met zijn muzikale vrienden, Discophonic Orchestra op, voortbouwend op zijn twintig jaar ervaring met eerdere orkesten en projecten op festivals, bedrijfsevenementen en gala's, zowel nationaal als internationaal. Deze uitnodiging was zo'n succes dat het orkest nog 2 maal is teruggevraagd in de daarop volgende jaren.

Het orkest is, in tegenstelling tot eerdere projecten, nu verrijkt met een strijkerssectie, backing vocals en een indrukwekkende line-up van vocaal top talent.

Discophonic Orchestra zet zich in om de glansrijke en onvergetelijke hits uit de succesjaren van de disco, een genre dat absoluut de status van kunstvorm verdient, te vieren en een ongeëvenaard muzikaal feest te bieden dat alle bezoekers aanspreekt. Optreden voor een steeds groter en enthousiast publiek is voor het orkest een bron van inspiratie en voldoening.

 

De vreugde en passie die het orkest uitstraalt, zijn duidelijk voelbaar bij ieder optreden. Met een unieke samenstelling van dertig topmuzikanten onderscheidt het orkest zich in Europa door zijn uitmuntende vertolking van disco en gerelateerde genres. Door het muziekproductieteam en een briljante technische staf van licht- en geluidstechnici zijn de muzikale mogelijkheden hierdoor ongekend, maar, met trots, altijd LIVE.

 

Jazztrombonist Lex van Wel, die naast de zakelijke verantwoordelijkheden ook de artistieke rollen van arrangeur en orkestleider op zich heeft genomen, deelt zijn visie op het orkest: "Al op jonge leeftijd was ik betoverd door de kracht van orkestrale muziek, naast Glenn Miller, Frank Sinatra en James Last, met name juist de discomuziek uit mijn jeugd. Earth, Wind and Fire, Tavares, Shirley Bassey, Kool and the Gang, de prachtige Quincy Jones producties van Michael Jackson in het begin van zijn solo-carrière en de geweldige orchestrale songs van Donna

Discophonic Orchestra is passionately led to great heights by our founder, musical director and arranger Lex van Wel

Summer deden mij besluiten om muziek te gaan studeren. Als afgestudeerd jazzmusicus heb ik in de afgelopen 35 jaar het voorrecht gehad om samen te werken met veel van mijn eerder genoemde idolen en, belangrijker nog, collega’s die een voorbeeld waren van toewijding, talent en ervaring.

Discophonic Orchestra is een symbool van deze jarenlange toewijding alsook vakmanschap, passie en liefde voor deze muziek. De musici binnen het orkest, die tezamen het ultieme voorbeeld zijn van ontschotting van de geschotte (klassieke, jazz, pop, muziektheater) muziekindustrie, zijn voor mij zeer speciaal; iedereen draagt bij vanuit zijn of haar eigen kracht. Het is iedere keer weer een feest om als orkestleider met deze virtuoze mensen samen te mogen werken, zowel op het podium als daarbuiten. Mijn leeftijd en ervaring in de muziek stellen me in staat om precies te begrijpen waar een hart van een musicus sneller van doet slaan en wat het publiek raakt, wat resulteert in een fantastische synergie."

Discophonic Orchestra in action with our talented 80CA

Naast de reguliere shows op de grotere poppodia en theaters is Discophonic Orchestra ook regelmatig te zien op festivals en (private en bedrijfs-) evenementen, zowel in binnen als buitenland. 

bottom of page